Sjekk rulleformingsmaskineri, verktøy og smøring

Forrige gang så vi nærmere på problemene i rulleformingsprosessen og fant ut at arbeidsmaterialet vanligvis ikke er synderen.
Hvis materiale er ekskludert, hva kan være problemet? Ingen endringer ble gjort, og operatøren og oppsettet hevder at de ikke gjorde noe annerledes. Vel...
I de fleste tilfeller kan problemet spores tilbake til maskinoppsett, vedlikehold eller elektriske problemer. Her er noen elementer du kanskje vil inkludere i sjekklisten din:
Det kan overraske deg at de fleste materielle problemer er direkte relatert til maskinproblemer eller feil innstillinger i rulle- og stanseverktøyet. Sørg for at operatører og oppsettpersonale opprettholder og vedlikeholder gode oppsettskjemaer på tvers av alle skift.
Ikke tål de beryktede lommebøkene med hemmelige innstillinger! Feilsøking av meninger kan være svært kostbart, spesielt med hensyn til verktøy og maskininnstillinger.
La oss nå snakke om det tøffeste valseformingsproblemet – smøring. Du ønsker å eliminere smøreproblemer permanent fordi du i de fleste operasjoner vil finne at innkjøpsavdelingen har kontroll over dette aspektet ved valseforming.
Vanligvis, bortsett fra materiale, er dette den første artikkelen den røde pennen treffer. Men vent!Hvorfor er det nødvendig å bruke noen form for smøring og deretter ta den av?Hvorfor vil noen bruke tid, krefter og penger på dette?Hvorfor så bruker vi våre hardt opptjente penger på spesielle smøremidler?
Stålfabrikker belegger vanligvis spolen med en slags olje for å forhindre rust. Denne oljen ble imidlertid ikke utviklet for støping.
Fysikk Briefing. Bare ved å få tilgang til de fysiske egenskapene til et materiales overflate vet vi at en metalloverflate er ganske grov, selv om den virker glatt med det blotte øye.
Bilde topper og daler for bedre å forstå hvordan polerte overflater ser ut under mikroskopet. Vi vet også at i henhold til Hertz sin formel for trykket mellom elastomerer, trenger et hardere materiale inn i et mykere materiale. Legg til friksjon til ligningen og du får skjærkraft på toppen .
Over tid blir toppene erodert og presset inn i spiralmaterialet når de sprekker. Som du kanskje allerede vet, er denne effekten avsetningen av materiale på rulleoverflaten, spesielt på de høye slitasjesporene. Dette har selvsagt en innvirkning på produktet kvalitet og verktøylevetid.
varm.I tillegg kommer varmen som genereres av rulleformingsprosessen fra friksjon og formingsenergi og påvirker ikke materialets mikrostruktur;men i noen tilfeller, for eksempel in-line sveising, kan varmen forårsake formendringer og andre problemer i tverrsnittet. En stor mengde rullesmøremiddel fungerer som kjølemiddel.
Vurder sluttproduktet. Når du velger et rulledannende smøremiddel, må du vurdere det ferdige produktet og dets bruk.
Det kan være en liten voksrester på skjulte deler, men hva ville skje hvis du brukte samme smøremiddel i en taktekkingsapplikasjon?Din troverdighet vil falle, og det er det. Det er best å diskutere påføringen med en ekspert og husk at det riktige smøremidlet kan ha store fordeler;feil smøremiddel kan imidlertid koste deg dyrt på en rekke måter.
Lag en avfallshåndteringsplan. Du bør også tenke på smøring som et komplett system. Dette betyr at du må ta hensyn til miljøet, OSHA og lokale forskrifter for å høste fordelene av smøremidler og unngå problemer.
Det viktigste er at du må etablere en avfallshåndteringsplan. Dette programmet sikrer ikke bare at du er i samsvar med loven, men øker også effektiviteten av prosessen. Neste gang du går gjennom fabrikken, se deg rundt. Du kan finne følgende:
Poenget er at innsatsen din for å forbedre og vedlikeholde rulleformingsoperasjonene må utvides til smøremidler. Ikke glem å fokusere på vedlikeholdsaspektet ved smøring – kontinuerlig bruk av støpesmøremidler og riktig avhending av dem, eller enda bedre, resirkulering.
FABRICATOR er Nord-Amerikas ledende industrimagasin for metallforming og -fabrikasjon. Magasinet gir nyheter, tekniske artikler og kasushistorier som gjør det mulig for produsenter å gjøre jobben sin mer effektivt. FABRICATOR har tjent industrien siden 1970.
Nå med full tilgang til den digitale utgaven av The FABRICATOR, enkel tilgang til verdifulle industriressurser.
Den digitale utgaven av The Tube & Pipe Journal er nå fullt tilgjengelig, og gir enkel tilgang til verdifulle industriressurser.
Nyt full tilgang til den digitale utgaven av STAMPING Journal, som gir de siste teknologiske fremskritt, beste praksis og bransjenyheter for metallstemplingsmarkedet.
Nå med full tilgang til den digitale utgaven av The Fabricator en Español, enkel tilgang til verdifulle industriressurser.


Innleggstid: 18. mars 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss